Одржана 42. сједница Републичког штаба за ванредне ситуације

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Одржана 42. сједница Републичког штаба за ванредне ситуације

​Републички штаб за ванредне ситуације Републике Српске разматрао је данас, на 42. сједници, одржаној у Бањалуци, епидемиолошку ситуацију у Републици Српској.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID – 19) у Републици Српској.

С циљем превенције ширења вируса корона SARS-CoV-2 и COVID-19 болести на територији Републике Српске и заштите и спасавања становништва, до 22.06.2020. године забрањују се сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица на јавном мјесту.

До 22.06.2020. године ограничава се радно вријеме угоститељским објектима за исхрану и пиће од 06.00 до 23.00 часова.

Такође, до 22.06.2020. године забрањују се такмичарске активности спортских организација и спортиста.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о уступању просторија за смјештај физичких лица чији је налаз тестирања на SARS-CoV-2 позитиван.

С циљем превенције ширења вируса корона SARS-CoV-2 и настанка COVlD-19 болести код физичких лица у Републици Српској, овим закључком налаже се уступање објеката за потребе изолације карантинског типа у сврху смјештаја физичких лица чији је налаз тестирања на SARS-CoV-2 позитиван и то: ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске на локацију – стара пулмологија, ЈУ Дом ученика „Бијељина”, Бијељина, ЈУ „Дом ученика” Требиње и ЈУ „Дом ученика” Добој.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о измјени Закључка о одобравању коришћења установа студентског стандарда за смјештај студената.

Установе студентског стандарда које ће се, у складу са основном намјеном, користити за смјештај студената су: ЈУ Студентски центар Никола Тесла Бања Лука – Павиљон 1 и Павиљон 2, ЈУ Студентски центар Зворник, ЈУ Студентски центар Пале, ЈУ Студентски центар у Лукавици, ЈУ Студентски дом Фоча и ЈУ Студентски центар Требиње.

НАПОМЕНА: Сви досадашњи закључци Републичког штаба за ванредне ситуације доступни су на Порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти”, https://www.vladars.net, као и на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com/

ИЗВОР: ВЛАДА РС