Петричевић са представницима Занатско-предузетничке коморе

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Петричевић са представницима Занатско-предузетничке коморе

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић одржао је данас састанак с представницима Занатско-предузетничке коморе Републике Српске, које је предводио директор Јовица Братић.

Петричевић је овом приликом нагласио важност спровођења процеса имунизације, а предсједник Занатско-предузетничке коморе је упознао министра са досадашњим исказаним интересом предузетника и занатлија за вакцинацију.

Током састанка било је говора о изазовима с којима се самостални предузетници сусрећу за вријеме пандемије, те потреби за иницирање измјена одређених постојећих регулатива које имају за циљ растерећење пословања предузетничког сектора и очување радних мјеста.

Саговрници су се дотакли теме неопходности реформе образовања како би се повећао интерес за дефицитарнim занатскim занимања и на тај начин ускладиле потребе тржишта рада.

Петричевић је представницима предузетника и занатлија поручио да ће подржати њихове иницијативе, те да ће надлежно министарство наставити са мјерама за подршку овом сектору, како би се обезбиједила стабилност и одрживост предузетничке дјелатности.

Данашњи састанак је уједно био наставак дијалога са представницима привредника и пословном заједницом, с којима министарство привреде и предузетништва редовно остварује сусрете на којима се разматрају текуће активности министарства с циљем унапређења пословног амбијента Републике Српске.

ИЗНОР:Министарствопривреде и предузетништва