Петричевић: Вакцинација важна за очување здравља радника и опоравак привреде

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Петричевић: Вакцинација важна за очување здравља радника и опоравак привреде

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић истакао је да је масовна вакцинација радника један од предуслова за опоравак привреде да би били очувани производни процеси, избјегнута боловања и, што је најважније, сачувано здравље радника.

– Нове дозе вакцина су стигле у Републику Српску и веома је битно да се вакцинацији одазову људи млађе доби који су у највећем проценту радно активни и како би на јесен и зиму били безбједни на својим радним мјестима – рекао је Петричевић Срни.

Према његовим ријечима, Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак о потреби убрзања вакцинације против вируса корона у Републици Српској, а протекле седмице је организована прва акција имунизације радника у једном предузећу у Градишци, гдје је вакцинисано 60 радника.

– У овај процес су укључена надлежна министарства и Институт за јавно здравство Републике Српске, док је Завод за медицину рада и спорта Српске задужен да организује вакцинацију радника у привредним субјектима у Српској – појаснио је Петричевић.

Петричевић је позвао заинтересоване привредне субјекте да искажу интерес за вакцинацију запослених, те да се обрате Занатско-предузетничкој комори РС, Привредној комори Републике Српске и Унији удружења послодаваца Републике Српске с циљем организовања мобилних тимова за спровођење тог процеса.

ИЗВОР МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ И ПРЕДУЗЕТНИШТВАРС