Митровић: Наставак подршке привреди и предузетништву Српске

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Митровић: Наставак подршке привреди и предузетништву Српске

​Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић рекао је на Првој међународној конференцији занатства и предузетништва у Лакташима да је веома важно да ресорно министарство учини све што може када је ријеч о подстицајима и заједно са привредницима ради на стварању што бољег пословног амбијента кроз измјену одређених законских рјешења.

“Наш је задатак да покажемо будућим инвеститорима шта Република Српска предузима и који су услови које пружамо”, рекао је Митровић новинарима.

Он је истакао да ће Министарство привреде и предузетништва подржавати све сајмове, конференције и друге манифестације које прије свега промовишу занатство и предузетништво широм Републике Српске.

Митровић је нагласио да ће Министарство учинити све што може када је ријеч о подстицајима, да ће саслушати привреднике и њихове идеје чиме ће бити створени услови за измјену одређених законских рјешења како би малим и занатским радњама, те привредницима уопште, омогућили што бољи пословни амбијент.

Прва Међународна конференција занатства и предузетништва Српске се у Лакташима одржава у организацији Занатско-предузетничке коморе регије Бањалука, под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, Министарства привреде и предузетништва и Града Лакташи.

У Српској послује око 25.000 занатско-предузетничких фирми које према неким подацима окупљају 50.000 радника. Занатско-предузетничка комора регије Бањалука је самостална, стручно-пословна, невладина и непрофитна организација, која окупља око 11.000 самосталних предузетника у 14 општина наведене регије.

ИЗВОР: Министарство привреде и предузетништва РС