Градишка: Програм подршке пољопривреди за 2023.

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Градишка: Програм подршке пољопривреди за 2023.

Град Градишка, односно Одјељење за пољопривреду и рурални развој, сваке године доноси Програме и Правилнике чији је циљ подстицање примарне пољопривредне производње, развој села и подршка опстанку младих људи на селу.

Права на ова подстицајна средства имају регистровани пољопривредни произвођачи који своју производњу организују на простору града Градишка.

Информисање пољопривредних произвођача са Програмима подршке пољопривреди и руралном развоју и Правилницима о условима и начину остваривања новчаних подстицаја је планирано за 9. и 10. март 2023. године. Првог дана, односно 09. марта, ова активност је планирана у Врбашкој – у просторијама Друштвеног дома, а 10. марта у Новој Тополи- у просторијама Друштвеног дома.

Позивају се пољопривредни произвођачи из мјесних заједница: Турјак, Грбавци, Драгељи, Лужани, Буковац, Чатрња, Врбашка, Гашница, Бистрица, Орахова, Требовљани, Горњи и Доњи Подградци, Јабланица, Милошево Брдо, Совјак, Брестовчина, Ново Село, Долина, Козинци, Мачковац, Греда, Бок Јанковац, Лисковац, Обрадовац, Жеравица и Крушкик да дођу у просторије Друштвеног дома у Врбашкој, у четвртак (9. марта) у 12.00 часова на презентацију програма и правилника.

Позивају се и пољопривредни произвођачи из мјесних заједница: Нове Тополе, Старе Тополе, Крајишника, Трошеља, Кочићева, Доњих и Горњих Карајзоваца, Петровог Села, Сефероваца, Вакуфа, Елезагића, Берека, Церовљана, Цимирота, Кијеваца, Романоваца, Вилуса, Машића, Рогоља, Душанова, Ровина, Дубрава, Миљевића, Доње-Средње и Горње Јурковице, Јазовца, Ламинаца и Ламинаца Брезика да дођу у просторије Друштвеног дома у Новој Тополи, у петак (10. марта), у 12.00 часова, на презентацију програма и правилника.

Све додатне информације могу се добити у просторијама Града Градишка-ресорном одјељењу или путем телефона: 051/810-343 и 051/810-331.

ИЗВОР: ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ПОРТАЛ РС