Доступно упутство за подношење пријаве, а рок за пријаве продужен

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Доступно упутство за подношење пријаве, а рок за пријаве продужен

С обзиром да је на адресу Привредне коморе Републике Српске данас, али и претходних дана, стигао велики број упита које се односе на подношење пријаве за израду спискова за додјелу средстава за мјесец април 2020. године, достављамо Вам кратку информацију везану за наведену проблематику у циљу лакшег разумијевања цијелог поступка подношења пријава.

Прије свега Вам скрећемо пажњу да је рок за подношење пријаве за израду спискова за додјелу средстава за мјесец април 2020. године продужен до 15.05.2020. године. Министарство привреде и предузетништва је данас објавило корисничко упутство за подношење пријаве за израду спискова за додјелу средстава за мјесец април. Наведено упутство можете преузети: Корисничко упутство за подошење пријава

Дана 05.05.2020. године измјењена је апликација на којој се пријава може поднијети.

До данас су се пријаве вршиле на интернет страници prijava.vladars.net. Од дана 05.05.2020. године, пријаве се подносе на интернет страници regsteta.vladars.net. Првобитни линк prijava.vladars.net врши аутоматску редирекцију на информациони систем Јединствени регистар штета Владе Републике Српске.

Уколико сте поднијели пријаву на првобитној страници (prijava.vladars.net) и уколико сте добили потврду да је Ваша пријава прихваћена, нема потребе да поново попуњавате образац, односно да поново поднесите пријаву за израду спискова за додјелу средстава за мјесец април 2020.

Осим претходно поменуте пријаве за додјелу средстава, неопходно је да сва правна лица и предузетници који испуњавају услове прописане наведеном Уредбом са законском снагом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, поднесу писану изјаву са захтјевом за исплату најниже плате Пореској управи Републике Српске најкасније до 10. јуна.2020. године.

Примјер изјаве, списка радника и Упутства за попуњавање изјаве можете преузети на следећем линку: Пореска управа РС објавила обавјештење за исплату најниже плате и доприноса за најнижу плату за април 2020. године

ИЗВО: Подручна привредна комора Бањалука