Бијељина: Јавни позив за додјелу подстицајних средстава за развој самосталних предузетника који обављају услужну дјелатност

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Бијељина: Јавни позив за додјелу подстицајних средстава за развој самосталних предузетника који обављају услужну дјелатност

Град Бијељина је објавио Јавни позив за додјелу подстицајних средстава за развој самосталних предузетника који обављају услужну дјелатност на подручју града за 2020. годину.
Предмет Јавног позива је додјела подстицајних средстава послодавцима у функцији запошљавања и повећања продуктивности и конкурентности, улагања у унапређење технолошких процеса: набавку машина опреме и алата – суфинансирање дијела трошкова набавке основних средстава самосталним предузетницима који обављају услужну дјелатност на подручју Бијељине.
– Самосталним предузетницима који обављају услужну дјелатност, осим трговине и угоститељства, на подручју Бијељине, на располагању је новац у укупном износу од 30.000 КМ. Максималан појединачни износ је до 5.000 КМ – стоји у позиву.
Предузетници могу остварити право за подстицаје за запошљавање нових радника и набавку основних средстава машина, опреме и алата.
Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања јавног позива – до 24. јула 2020. године.

ИЗВОР: ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ПОРТАЛ РС