Бања Лука: Продужен рок за пријаву за бесповратна средства како би се ублажио негативан утицај COVID-19 на пољопривредно-прехрамбени сектор

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Бања Лука: Продужен рок за пријаву за бесповратна средства како би се ублажио негативан утицај COVID-19 на пољопривредно-прехрамбени сектор

Пројекат Европске уније EU4Business објавио је јавни позив потенцијалним корисницима бесповратних средстава како би се ублажио негативан утицај COVID-19 на пољопривредно-прехрамбени сектор у Босни и Херцеговини.
На јавни позив, вриједан 1.8 милиона КМ, могу се пријавити микро, мала и средња предузећа, обрти/предузетници и/или задруге са успостављеном мрежом коопераната/индивидуалних пољопривредних произвођача који се баве:

производњом и/или откупом и/или складиштењем и/или пласманом свјежих пољопривредних и готових прехрамбених производа; или
производњом и/или откупом и прерадом, складиштење и пласманом пољопривредно-прехрамбених производа.
Путем овог јавног позива пројекат EU4Business жели допринијети ублажавању посљедица пандемије COVID-19 кроз подршку смањењу и оптимизацији оперативних трошкова, одржавању продуктивности, ликвидности и конкурентности пољопривредно-прехрамбеног сектора у БиХ; стабилизацији постојећих ланаца вриједности, те промовисању праксе одрживог развоја укључујући боље управљање природним ресурсима и очување околине и заштиту људи.
Сва заинтересована предузећа, задруге и предузетници могу приступити јавном позиву путем wеб страница EU4Business www.eu4business.ba и UNDP-a www.ba.undp.org, под секцијом Јавни позиви. Како би се што ефикасније дјеловало и помогло радницима у примарно пољопривредној производњи, процедура пријаве на позив је поједностављена и читав процес значајно скраћен.

Рок за подношење пријава је понедјељак, 8. јуни 2020. године до 15.00.

EU4Business је пројекат Европске уније којим се настоји ојачати капацитет економског раста и запошљавања у Босни и Херцеговини унапређењем конкурентности и иновативности у одабраним секторима. EU4Business је пројекат вриједан 16.1 милиона еура, од чега 15 милиона еура финансира Европска унија, а 1.1 милион еура Савезна Република Њемачка. Пројекат заједнички проводе Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Развојни програм Уједињених нација (UNDP) и Међународна организација рада (ILO), од априла 2018. до марта 2022. године. EU4Business је дио Програма стратегија локалног развоја – Локалне самоуправе и економски развој у Босни и Херцеговини који проводи Савезно министарство за економску сарадњу и развој Републике Њемачке (БМЗ).

Извор:ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ПОРТАЛ РС