Теслић: Усвојен програм кориштења подстицаја за самозапошљавање и запошљавање

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Теслић: Усвојен програм кориштења подстицаја за самозапошљавање и запошљавање

На јуче одржаној сједници Скупштине општине Теслић усвојен је Програм кориштења подстицајних средстава за самозапошљавање и запошљавање у 2022. години што представља наставак подршке привредном сектору у задњих 10 година. Општина Теслић је једна од ријетких општина у Републици Српској која је увела ову врсту подстицаја. До сада је за запошљавање уложено 1,9 милиона КМ и суфинансирано стварање 453 нова радна мјеста у 142 привредна субјекта.

Усвојене су одлуке о начину и условима продаје градског грађевинског земљишта путем лицитације на локалитетима пословних зона „Борја“ и Ланара“, којима се предвиђа изградња пословних капацитета који ће директно утицати на повећање броја запослених.

Одборници СО Теслић усвојили су Извјештај о раду Начелника општине и одјељења Општинске управе у 2021. години, а такође усвојена је Одлука о обезбјеђивању адекватног простора за младе у општини Теслић на локацији старе фискултурне сале ОШ „П.П. Његош“ чиме ће се осигурати мјесто за младе гдје могу на организован и квалитетан начин да развијају своје потенцијале кроз друштвено оријентисане, образовне и рекреацијске програме.

Извор: Општина Теслић

Подијели са другима