Приједор: Покренут Start Up Accelerator програм

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Приједор: Покренут Start Up Accelerator програм

У оквиру пројекта „Приједор Circle Hub“ покренут је Start Up Accelerator који представља нови заједнички програм финансијске подршке и менторисања старт уп компанија у области Информационих технологија и Креативне индустрије Града Приједора и Агенције ПРЕДА-ПД. Пројекат подржава Влада Швицарске.

Start Up Accelerator програм је отворен за све заинтересоване предузетнике/це који су започели или тек желе да започну пословање на подручју Града Приједора и имају производ или услугу која се темељи на ИТ технологијама, креативној индустрији и иновацијама.

Програм осигурава за 5 старт уп компанија менторе, инфраструктуру, промоцију, умрежавање и бесповратна новчана средства из фонда вриједног 35 000 КМ.

Предност имају области софтвер/програмирање, видео и рачунарске игрице, дизајн, оглашавање/маркетинг, занати кроз употребу нових технологија (3Д штампа), фотографија, филмска и видео индустрија, музика и извођачке умјетности, архитектура, радио и телевизија.

Учесници Start Up Accelerator програма могу бити микро и мала привредна друштва, као и самостални предузетници и предузетнице са сједиштем у граду Приједору који су регистровани послије 01.08.2020 године а чији је развој дјелатности или производ везан уз ИТ технологије, креативну индустрију и иновације.

Право за учешће имају и сви заинтересовани појединци и развојни тимови који се састоје од пунољетних, пословно способних особа који ће у склопу Start Up Accelerator програма бити обавезни да се региструју као самостални предузетници или привредна друштва са сједиштем у Граду Приједору а чији је развој дјелатности или производ везан уз ИТ технологије, креативну индустрију и иновације.

Пројекат промовише предузетништво међу женама на локалном нивоу кроз директну подршку реализацији њихових предузетничких идеја, као и развој предузетничких способности и капацитета код жена.

Позив за учешће је отворен од 01.09.2020. и траје док се не потроше расположива средства Start Up Accelerator programa, а најкасније до 01.08.2021.

Правила јавног конкурса, пријавни образац и упуства за аплицирање доступна су на web страници Приједор Circle Hub-a http://startup.prijedorhub.com/accelerator/.

Подијели са другима