Приједлог измјена мјера које ометају рад самосталних преузетника -ЗПКРС

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Приједлог измјена мјера које ометају рад самосталних преузетника -ЗПКРС

Поштовани,

у вези са упитом Занатско-предузетничке коморе број 60/20 од 14.05.2020. године, који се односи на предлог измјена и мјера које ометају рад самосталних преузетника, овим путем Вас обавјештавамо да је исти разматран на састанку Стучно-оперативног тима у Министарству здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске дана 18.05.2020. годцине, а затим је по истом прибављено мишљење из Института за јавно здравство Републике Српске, те исто достављамо у наставку текста:

„Обавјештавамо Вас овим путем да су Препоруке за рад фризерских салона и Препоруке за рад угоститељских објеката ажуриране и да се могу наћи на сајту Института за јавно здравство Републике Српске. Везано за рад фризерских салона, ажурирање се односи на то да рукавице нису обавезне за употребу док је за угоститељске објекте ажуриран, између осталог, и број особа које могу сједити за једним столом.

Везано за пробавање гардеробе у кабинама, обавјештавамо Вас да се разматрају услови под којима би се кабине могле користити на сигуран начин а са циљем смањења ризика за пренос инфекције узроковане вирусом SARS-CoV-2. О истом ћете бити благовремено обавјештени.

Уједно, обавјештавамо Вас да Институт за јавно здравство Републике Српске није дао препоруку која се односи на то да се обућа у радњама не пробава.

Остајемо и даље на располагању за сарадњу по овим питањима.“
С поштовањем,
Ирена Шпегар-Дробац
Руководилац одсјека за међународну сарадњу и европскe интеграције
Влада Републике Српске
Министарство здравља и социјалне заштите
Ресор за јавно здравство, међународне односе и европске интеграције