Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са представницима Занатско-предузетничке коморе Републике Српске

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са представницима Занатско-предузетничке коморе Републике Српске

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговараo је са представницима Занатско предузетничке коморе Републике Српске.

Представници Занатско предузетничке коморе Републике Српске, која окупља 21.800 занатлија у Републици Српкој, су истакли да са предсједником Владе имају одличну сарадњу.

Представници Коморе су нагласили да су испуњени сви приједлози и сугестије које су упућене с њихове стране, а о којима је разговарано на досадашњим састанцима са предсједником Владе.

Представници Занатско предузетничке коморе Републике Српске су захвалили предсједнику Владе на искреном разговору и уважавању њихових приједлога и сугестија.

Овом приликом договорено је да ће са, по ступању на дужност, новим директором Инспектората Републике Српске, као и са представницима Министарства привреде и предузетништва бити уприличен састанка, на којем ће се разговарати и разматрати одређени проблеми са којима се сусрећу знаталије како би у наредном периоду били превазиђени.

Мјерама Владе Републике Српске били су обухваћени и мали привредници, занталије у мјесецима када им је због пандемије вируса корона био забрањн рад одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације. Подршка се огледала у уплатама пореза и доприноса, и најниже плате за раднике у овим дјелатностима.

извор: ВладаРС