Предсједник Владе Радован Вишковић састао се са представницима Занатско предузетничке коморе Републике Српске

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Предсједник Владе Радован Вишковић састао се са представницима Занатско предузетничке коморе Републике Српске

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је 02.04.2021. у Бањалуци, са представницима Занатско предузетничке коморе Републике Српске, директором Јованом Братићем и предсједником Лазом Шешићем.

На састанку је разговарано о погоршаној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској и посљедицама које оставља на рад пословних субјеката из ове области.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је на састанку да ће Влада својим мјерама наставити да помаже пословне субјекте којима је онемогућен рад у складу са закључцима Републичког штаба за ванредне ситуацује, те нагласио да је прије неколико дана Народна скупштина Републике Српске, на приједлог Владе Републике Српске, донијела Закон о измјенама и допунама Закона о одгођеном плаћању пореског дуга.

Према ријечима предсједника Владе Радована Вишковића, измјенама наведеног закона, пословној заједници је омогућено да своје пореске обавезе по свим основама из прошле године умјесто до краја марта, измире до краја јуна. Уколико и до тада не измире дуг, закон даје и могућност бескаматног репрограма дуга.

Предсједник Владе Радован Вишковић подсјетио је и да сва лица која су остала без запослења, а која су пријављена Заводу за запошљавање Републике Српске, редовно примају законом прописану новчану накнаду за вријеме незапослености.

Састанку су, осим предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића, присуствовали и министар финансија Зора Видовић и министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић.

ИЗВОР: ВЛАДА РС