Предсједник Занатско-предузетничке коморе Републике Српске разговарао са Министрom Вјекославov Петричевићem

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Предсједник Занатско-предузетничке коморе Републике Српске разговарао са Министрom Вјекославov Петричевићem

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић разговарао са предсједником Занатско-предузетничке коморе Републике Српске Лазом Шешићем о активностима које Влада Републике Српске реализује, а намијењени су стварању повољнијег пословног амбијента и унапређења положаја малих предузетника у Српској.

Ступањем на снагу Закона о подстицајима у привреди Републике Српске направљен је велики корак ка унапређењу пословања у Српској истичу из Министарства.
„Повећање плате један је од главних услова које морамо испунити да бисмо задржали раднике да остану на овим просторима, али и мотивисали младе да се опредијељују за занатска занимања, што је предуслов за развој занатско-предузетничке дјелатности, али и цјелокупне привреде у Српској,” рекао је министар Петричевић.
Он је додао да се ради на обезбјеђењу повољне кредитне линије, која би подразумијевала каматну стопу од два одсто, грејс период од двије године и отплату кредита до 10 година.

Предсједник Занатско-предузетничке коморе Републике Српске Лазо Шешић је позитивно оцијенио Закон о подстицајима у привреди Републике Српске, те је додао да би отварање поменуте кредитне линије било од велике користи за мале предузетнике који често немају потребан почетни капитал, а захваљујући грејс периоду од двије године, имали би времена да развију посао и отплаћују кредит.
На састанку је разговарано и о Регистру пореских и непореских давања, те је договорено да Занатско-предузетничка комора достави своје приједлоге за олакшице, које су им приоритетне за унапређење пословања.​

Извор-Министарство привреде и предузетништва