Предложена одлука: Град планира субвенције за пословне субјекте у Гајевој улици

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Предложена одлука: Град планира субвенције за пословне субјекте у Гајевој улици

Град Бања Лука подржаће путем субвенција пословне субјекте чији је рад отежан усљед реконструкције Гајеве улице, на начин као што је прошле године подржао и угоститеље у пјешачкој зони у центру града.

Ова одлука предложена је за августовску сједницу Скупштине Града, а како је наведено – пословним субјектима обезбједиће се средства финансијске подршке у виду субвенције, а за надокнаду доприноса запослених пријављених радника за период од почетка радова реконструкције закључно са 31. децембром 2023. године.

Након усвајања одлуке, биће расписан јавни позив на који ће се моћи пријавити субјекти који послују у зони реконструкције Гајеве улице, и то: самостални предузетници, издвојене јединице самосталних предузетника, привредна друштва и пословне јединице привредних друштава.

Подсјећамо, у току је реконструкција Гајеве улице, која ће ускоро постати шеталиште обогаћено бројним садржајима и свакако уљепшати изглед централног градског језгра. Ријеч је о пројекту којим ћемо добити један потпуно нови концепт Бање Луке и центра града у којем ће пјешаци имати приоритет.

ИЗВОР: ГРАД БАЊАЛУКА