По 10.000 КМ за 20 најбољих почетника у бизнису

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

По 10.000 КМ за 20 најбољих почетника у бизнису

Двадесет младих Бањалучана у прилици су да добију до 10.750 КМ из европских фондова за најбоље пословне идеје, саопштено је из Градске развојне агенције. Ради се о јединственом пројекту, финасираном средствима ЕУ, који се односи на младе од 18 до 35 година.

Да би ушли у конкуренцију за овај, привлачни износ, сви заинтересовани могу да се пријаве ма позив за учешће на пројекту јачања предузетничких компетенција и покретања стартап фирми из области информационих технологија, дигиталних и креативних индустрија.

Главни циљ пројекта, који реализују GIZ, UNDP i MOR, јесте допринијети повећању запошљавања међу младима, јачањем предузетничких компетенција и стварање услова за њихово самозапошљавање. Пројектом је планирано организовање обука из предузетништва за 100 кандидата, који ће израдити пословне планове за своје идеје које ће моћи да кандидују за финансијску и нефинансијску подршку, чиме се стварају услови за повећање броја нових предузетника и нових радних мјеста – кажу у Градској развојној агенцији.
Након обуке, посебна стручна комисија ће, на основу квалитета идеје и пословног плана, а према унапријед дефинисаним критеријумима, одабрати 20 пословних идеја које ће финансијски бити подржане грантовима у износу до 10.750 КМ по пројектној идеји.

Пријаве се могу попунити директно на обрасцу или у просторијама Градске развојне агенције Бања Лука, Улица Јосифа Панчића 8. Рок за подношење пријава је 30 дана од дана објављивања јавног позива.

Извор: Градска развојна агенција Бањалука