Позив пословној заједници за достављање примједби и приједлога за поједностављење или укидање процедура и формалности

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Позив пословној заједници за достављање примједби и приједлога за поједностављење или укидање процедура и формалности

​​​​​Влада Републике Српске је на 115. сједници одржаној 01.04.2021. године донијела Одлуку о реализацији Пројекта оптимизације административних процедура и формалности, а потом формирала Савјет и Оперативно тијело који су задужени за његову имплементацију.

Циљ Пројекта оптимизације административних процедура и формалности је поједностављење или укидање процедура и формалности (дозвола, потврда, рјешења) како би се пословној заједници олакшао рад, тј. оствариле уштеде у новцу и времену.

У току је анализа свих процедура и формалности унутар надлежних органа у складу са јединственом методологијом за поједностављење и/или укидање административних процедура и формалности.

Овим путем, позивамо и пословну заједницу да се укључи у Пројекат оптимизације административних процедура и формалности, попуњавањем Образац приједлог за поједностављење администратвине процедуре и формалности и формалности​, а путем којег ће изнијети евентуалне проблеме са којим се сусреће када су у питању процедуре прибављања формалности (дозвола, увјерења, рјешења, лиценци, потврда и других аката), али и дати своје примједбе и приједлоге како конкретну процедуру/формалност поједноставити.

​Попуњене обрасце, до 31. јула 2021. године, можете послати на једну од сљедећих адреса електронске поште:

​office@unijauprs.org​

​zpkrs@teol.net

info@kom​orars.ba

pscsrpska@mpp.vladars.net

ИЗВОР:Министарство привреде и предузетништва