Позив на радионицу – Програми финансирања и техничке подршке иновацијама у МСП са фокусом на роботику и вјештачку интелигенцију

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Позив на радионицу – Програми финансирања и техничке подршке иновацијама у МСП са фокусом на роботику и вјештачку интелигенцију

Дигитални иновациони хаб IDEMO позива представнике институција и организација које пружају подршку МСП и представнике компанија који су заинтересовани за дигитализацију процеса у производњи на радионицу „Програми финансирања и техничке подршке иновацијама у МСП са фокусом на роботику и вјештачку интелигенцију” која ће се одржати 13. октобра 2023. године са почетком у 10:00 часова у Привредној комори Републике Српске, улица Бранка Ћопића 6, Бања Лука.

Ова радионица је намијењена свима који желе боље разумјети како роботика и вјештачка интелигенција могу унаприједити процесе у производним предузећима. Без обзира јесте ли менаџер, инжењер, или једноставно заинтересовани за ово подручје, вјерујемо да ће вам овај догађај пружити корисне увиде и информације.

Кључне теме радионице:

Примјена роботике и вјештачке интелигенције у пословању производних предузећа
Примјер праксе подршке унапређења пословања у производним предузећима кроз ДИХ, са фокусом на роботику и вјештачку интелигенцију
Доступни сервиси пословне подршке – могућности сарадње пословне и академске заједнице
Дискусија са учесницима
Предавачи су стручњаци из ових области који имају богато искуство у имплементацији ових технологија у стварним пословним сценаријима.

Радионицу ће водити проф. др Коста Јовановић, Електротехнички факултет Београд, проф. др Зоран Ђурић, Електротехнички факултет Бања Лука и Николина Доронтић Алибабић, Привредна комора Републике Српске.

Радионица је бесплатна за све учеснике. Молимо вас да учешће на радионици потврдите најкасније до 12. октобра 2023. године на имејл: trening@icbl.ba .

IDEMO је један од подржаних дигиталних иновационих хубова у оквиру пројекта „Иновације и дигитализација малих и средњих предузећа/EU4DigitalSME“[1]. DIH IDEMO чине Иновациони центар Бања Лука, Развојна агенција Републике Српске, Привредна комора Републике Српске, Електротехнички факултет Бања Лука, Агенција за развој предузећа ЕДА.

Циљ дигиталног иновационог хaба IDEMO је да малим и средњим предузећима пружи стручну подршку у процесу дигиталне трансформације.

Пројекат, који заједнички финансирају Европска унија и Савезно министарство за економску сарадњу и развој Савезне Републике Њемачке (BMZ), усмјерен је на успостављање и подршку развоју дигиталних иновационих хабова (DIH) у Босни и Херцеговини. Пројекат имплементира Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ).

Извор: Предузетнички портал РС