Петричевић са представницима Занатско-предузетничке коморе у Приједору

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Петричевић са представницима Занатско-предузетничке коморе у Приједору

​Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић присуствовао је заједничкој сједници управних одбора Занатско-предузетничке коморе Републике Српске и Подручне Занатско-предузетничкe коморе Приједор.

Петричевић је представницима предузетника и занатлија поручио да ће подржати њихове иницијативе,те да ће и даље поступати одговорно.

Он је истакао да је Влада одговорно поступила након појаве вируса корона на овим просторима и правовремено донијела сет мјера за подршку пословној заједници за март, април и мај.

Министар Петричевић да је циљ Владе био и остао да се током пандемије сачувају радна мјеста и обезбиједи стабилност привредних субјеката и оцијенио да су мјере Владе биле правовремене с обзиром да Српска процентуално има међу најмање отпуштених радника у региону.

Додао је да ће у наредном периоду Влада уложити додатне напоре и донијети мјере које ће растеретити привреднике те им омогућити опоравак у посткризном периоду.

Предсједник управног одбора подручне занатско-предузетничке коморе Приједор Ранко Згодић је рекао да су предузетницима потребне нове мјере директне подршке како би спремни дочекали наредни период.

Предсједник Занатско-предузетничке коморе Јован Братић је упознао министра са проблемима с којима су се самостални предузетници сусретали током и након забране рада, као и са проблемима из ранијег периода. Братић је рекао да је за наставак пословања неопходна помоћ Владе, али нагласио да су у Комори увијек имали одличну сарадњу са Министарством привреде и предузетништва.

ИЗВОР: МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ И ПРЕДУЗЕТНИШТВА