Петричевић са представницима Занатско-предузетничке коморе

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Петричевић са представницима Занатско-предузетничке коморе

​Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић одржао је данас састанак с представницима Занатско-предузетничке коморе Републике Српске, које је предводио директор Јован Братићем.

Петричевић је с представницима предузетника и занатлија разговарао о пословним изазовима с којима се суочавају у вријеме пандемије, те нагласио да ће наставити уважавати њихове приједлоге и подржати конркретне приједлоге.

Министар Петричевић је поручио да ће као надлежно мининстарство учествовати у креирању нових мјера и иницирању измјена одређених постојећих регулатива које имају за циљ растерећење пословања предузетничког сектора до краја године.

Петричевић је истакао да су ради правовремене реакције Владе Републике Српске након појаве вируса корона на овим просторима, као и разумијевању пословне и предузетничке заједнице, сачувана многа радна мјеста.

Он је подсјетио да се министарству обратило готово 2000 предузетника са захтјевима за исплату пореза и доприноса за мај, које је министарство обрадило и упутило на даље поступање.

Предсједник Занатско-предузетничке коморе Јован Братић је упознао министра са актуелним проблемима с којима се самостални предузетници сусрећу као и неопходности да се обезбиједи стабилност приватног сектора до краја године.

Братић је рекао да је за наставак пословања неопходан наставак подршке Владе, али и локалних заједница, кроз различите субвенције и олакшице, те нагласио да су веома задовоњни са сарадњом коју су у досадашњем периоду имали са Министарством привреде и предузетништва.

ИЗВОР: МИНИСТАРСТВО ПРЕВРЕДЕ И ПРЕДУЗЕТНИШТВА