Одржана радионица у вези израде нове Стратегије развоја малих и средњих предузећа

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Одржана радионица у вези израде нове Стратегије развоја малих и средњих предузећа

Министарство привреде и предузетништва покренуло је активности у вези израде новe Стратегије развоја малих и средњих предузећа у Републици Српској за период 2021-2027. године, те је у Привредној комори Републике Српске одржана радионица на тему „Изазови и приоритети јачања системске конкурентности малих и средњих предузећа у Републици Српској”.

Радионица је организована уз подршку пројекта „СБА у БиХ-оквир за развој стартегија и политика за МСП” који реализује агенција Еда Бања Лука.

Радионици је присуствовало преко 50 учесника из привредних субјеката, Привредне коморе Републике Српске и Занатско-предузетничке коморе, надлежних министарстава, развојних агенција, академске заједнице, јединица локалне самоуправе, студената, невладиних организација, консултната и експерата.

На радионици је презентована анализа стања у области предузетништва и подршке овој области након чега се кроз групне дискусије разговарало о искуствима, добрим праксама, пројектима и активностима учесника у областима које се веома важне за област малих и средњих предуезћа као што су иновације, зелена економија, стандаризација, вјештине, образовање, предузетништво жена, предузетништво младих и другим важним

Извор:Министарство привреде и предузетништва