Одлука о враћању цијена на ниво од 5. марта стављена ван снаге, омогућен рад трговинама техничке робе, грађевинског материјала

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Одлука о враћању цијена на ниво од 5. марта стављена ван снаге, омогућен рад трговинама техничке робе, грађевинског материјала

Примјена одлука које су претходних дана донесене због епидемије вируса корона, продужена је за још 14 дана, односно до 13. априла, потврдио је данас предсједник Владе Републике Српске, Радован Вишковић.

Након сједнице Штаба, одржано је и засједање Владе РС те је закључено да је претходна одлука, која је важила о ограничавању цијена производа на дан 5. март, стављена ван снаге.

– Донесена је нова одлука. Марже на основне животне намирнице ће бити постављене на ниво од 5.3. Биће проширен и број артикала на које се односи сама одлука. То значи да све животне намирнице које су имале одређене марже 5. 3. ту ће маржу имати и у наредном периоду – објаснио је Вишковић.

Према његовим ријечима, донесена је и одлука којом се омогућује и да раде објекти који се баве продајом техничке робе (трговинама бијелом техником, водоматеријалом и санитаријама, продајом грађевинских материјала, водо и електро инсталација.

– У наредном периоду биће омогућен рад пијаца у Републици Српској, с тим да се тамо морају поштовати све прописане мјере. Дакле, и рукавице и маске и држање одстојања. Уколико дође до кршења ових мјера, одлуку ћемо ставити ван снаге – рекао је Вишковић.

Одговарајући на новинарско питање у вези с радом фризерских салона, Вишковић је истакао да они неће бити отворени у наредених 14 дана, јер се у њима остварује блиски контакт и чиме се стварају услови за ширење вируса.

Извор- Подручна привредна комора Бањалука