Након дуге обуставе: Са радом почели кафићи, ресторани, фризери…

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Након дуге обуставе: Са радом почели кафићи, ресторани, фризери…

Након паузе од готово два мјесеца, због епидемије корона вируса, данас су са радом почели угоститељски објекти, фризерски и козметички салони, јавни превоз, установе предшколског образовања и приватне стоматолошке ординације.

Сви субјекти, који су послије ублажавања мјера данас почели са радом, дужни су да се придржавају посебних услова које је упутствима прописао Институт за јавно здравство Републике Српске.

Градоначелник Игор Радојичић, током обиласка више пословних субјеката који су данас поново почели са радом, казао је да се живот полако враћа у нормалу.

-Градски контролни органи, ових дана, ће да дјелују едукативно, односно да савјетују и да помогну свим субјектима, с обзиром на то да је свака дјелтаност регулисана посебним упутством које је издао Институт за јавно здравство. Биће ту сигурно питања и дилема док се све не устали у овом новом режиму рада – истакао је Радојичић, апелујући на грађане да и даље спроводе мјере личне заштите и држе дистанце приликом комуникације.

Раденко Даниловић из фризерског салона „Капели“ казао је да су, уз поштовање свих прописаних мјера, данас званично почели са радом.

-Уклопили смо се у све прописане мјере, од оних који се односе на хигијену па до неопходног размака од два метра између сваког клијента у салону – казао је он.

Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, продужено је и радно вријеме привредних субјеката.

Враћамо се у нормално радно вријеме свих субјеката, с тим да се радно вријеме, према закључку Републичког штаба, мора ускладити на начин радници могу доћи својим кућама прије почетка полицијског часа – казао је Радојичић.

ИЗВОР: ГРАД БАЊАЛУКА