Лопаре: Подршка младим предузетницима

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Лопаре: Подршка младим предузетницима

Начелник Радо Савић, у име општине Лопаре, и извршни директор Сенаjид Ђозо, у име инвестиционе фондације Импакт, потписали су уговор о партнерству.
Партнерство је везано за реализацију програма подршке предузетништву младих кроз Импакт инкубатор пословних идеја на подручју општине Лопаре у 2022. и 2023. години.
„Уговором планирамо подржати оснивање и унапређење најмање два бизниса – пословна подухвата, а уколико буде и више бизниса који су добри биће сигурно прилике да се подрже и они“, саопштио је Ђозо.
Он је новинарима рекао да је поред финансијске подршке још важнија обука, те стручна, менторска и промотивна подршка која не престаје од стране фондације.
„И данас радимо са бизнисима који су 2020. године подржани у оквиру Инкубатора пословних идеја“, додао је Ђозо.
Начелник општине Лопаре Радо Савић је рекао да ће локална заједница и фондација Импакт заједнички обезбиједити буџет од 30.000 КМ.
„Из тог буџета ћемо подржати пројектне идеје које ће се реализовати, драго ми је да настављамо сарадњу и надам се да ће она бити плодоносна“, навео је Савић.
Инвестициона фондација Импакт је у периоду од 2018. до 2021. сарадњи са 55 локалних заједница у БиХ подржала оснивање и унапређење преко 300 пословних подухвата.
Поред локалних заједница стратешка партнерства су била са заводима за запошљавање у Федерацији и Републици Српској.

Извор: ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ПОРТАЛ РС

Подијели са другима