Занатско-предузетничка комора РС на састанку са министром привреде и предузетништва Вјекославом Петричевићем

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Занатско-предузетничка комора РС на састанку са министром привреде и предузетништва Вјекославом Петричевићем

Представници Занатско – предузетничке коморе, предвођени предсједником Коморе Лазом Шешићем одржали састанак са министром привреде и предузетништва Републике Српске Вјекославом Петричевићем у просторијама министарства.
На састанку се разговарало о могућностима побољшања уписне политике у средњим школама, а које имају директну везу са пословном заједницом, као и о оптерећењима разним наметима на рад предузетника, те проблему око остваривања права на накнаду у вријеме кориштења боловања самосталних предузетника.

Министар Петричевић је рекао да је јако важно што се сарадња наставља и да је од почетка мандата опредијељен да заступа интересе пословне заједнице, те да ће настојати континуираним радом да допринесе остваривању њихових циљева.
Саговорници су се сложили да је сарадња Министарства и Коморе предуслов за рјешавање свих проблема у вези са пословањем предузетника, те да ће заједничким дјеловањем уз конструктивне приједлоге, усмјерити дјеловање на стварање бољег пословног и привредног амбијента.

Министар Петричевић, је након састанка, заједно са својим сарадницаима обишао погон самосталног предузетника „Меснице код Лазе” у Горњој Пискавици.

​Извор, Министарство привреде и предузетништва