Бања Лука: Јавни позив за додјелу бесповратних средстава за подршку инвестицијама у прераду и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Бања Лука: Јавни позив за додјелу бесповратних средстава за подршку инвестицијама у прераду и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа

Развојна агенција Републике Српске у оквиру Европске мреже предузетништва, обавјештава заинтересоване да је отворен Јавни позив за додјелу бесповратних средстава Европске уније у БиХ у оквиру пројекта EU4AGRI у износу од 3,2 милиона КМ за подршку инвестицијама у прераду и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа.

На јавни позив се могу пријавити предузетници, задруге и предузећа, микро, мала и средња предузећа, те сви пројекти који се искључиво односе на производњу производа за људску прехрану у секторима прераде воћа, прераде гљива, љекобиља, зачинског биља, винарства и прераде маслина, прераде поврћа, прераде млијека, прераде меса, прераде јаја, прераде и конзервирање риба и прераде житарица.

Подносиоци пријава могу поднијети само једну пријаву на јавни позив, за пројекте дефинисане овим јавним позивом искључиво самостално.

Исти подносиоци пријава могу бити подржани кроз мјере подршке Пројеката до три (3) пута, узимајући у обзир све јавне позиве који ће бити објављени од стране Пројеката (од 2020. до 2024. године).

Средства подршке по једној пријави могу износити од 30.000 КМ до 350.000 КМ и могу се користити само за финансирање прихватљивих трошкова (наведени износи не укључују ПДВ). Максималан износ тражене финансијске подршке не може бити већи од 70% прихода оствареног у 2021. години или максимално 350.000 КМ. Суфинансирање мора бити новчано, те се учешће неке друге врсте неће узимати у обзир.

Пријаве се могу поднијети у периоду од 05. маја до 07. јуна 2022. године до 17:00 сати. Пријаве поднесене кроз друге канале (пошта или имејл) се неће узети у разматрање.

Сви заинтересовани могу приступити јавном позиву путем официјелне wеб странице пројекта, eu4agri.ba.
Прва ИНФО сесија биће одржана у петак, 08. априла од 10:00 сати, путем Facebook странице EU4AGRI.

Поред тога, у наредном временском периоду биће организован низ инфо сесија у неколико градова БиХ. Информације о тачном термину и мјесту одржавања сесија, биће објављене путем веб странице https://eu4agri.ba/

EU4AGRI је четверогодишњи (2020-2024) пројекат Европске уније вриједан 20.25 милиона евра чији је циљ модернизација пољопривредно-прехрамбеног сектора у Босни и Херцеговини. Пројекат проводе и суфинансирају Развојни програм Уједињених нација(UNDP) у БиХ и Чешка развојна агенција (CzDA).

Више о позиву на линку: https://eu4agri.ba/otvoren-novi-javni-poziv-projekta-evropske-unije-eu4agri/

ИЗВОР: ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ПОРТАЛ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ