Бања Лука: Позив предузећима и предузетницима за учешће у програму „Ерасмус за младе предузетнике“

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Бања Лука: Позив предузећима и предузетницима за учешће у програму „Ерасмус за младе предузетнике“

Еда – Агенција за развој предузећа је објавила јавни позив за учешће малих и средњих предузећа и предузетника из БиХ у програму Европске уније „Ерасмус за младе предузетнике“. Ријеч је о програму прекограничне размјене који предузећима и предузетницима из БиХ пружа прилику да сарађују са озбиљним и посвећеним младим предузетницима из других земаља на развоју нових пословних идеја и упознавању нових тржишта, чиме постају дио европске мреже успјешних предузетника.

Пријавити се могу све особе из БиХ које су власници или чланови управе малог или средњег предузећа, имају више од три године искуства у управљању својим предузећем и које су вољне да подијеле своје знање и искуство са новим предузетником.

Заинтересованим предузећима и предузетницима из БиХ, Еда – Агенција за развој предузећа пружа техничку подршку приликом регистрације у европску базу предузетника, остваривању контакта и дефинисању плана посјете одабраног предузетника из иностранства, након чега та особа долази у мјесто пословања предузећа/предузетника. Сарадња тече по усаглашеном плану који доприноси остварењу циљева како предузећа/предузетника домаћина, тако и младог предузетника из иностранства.

У бази података програма „Ерасмус за младе предузетнике“ је регистровано преко 6.600 предузетника домаћина и преко 11.600 младих предузетника из 50 држава, а до сада је успјешно реализовано око 9.400 посјета.

Предузећа и искусни предузетници из БИХ који желе да буду домаћини младим предузетницима из земаља региона и ЕУ могу да контактирају Еду – Агенцију за развој предузећа путем мејла eda@edabl.org или телефона 051/300-241.

Више информација о програму и начину пријаве је доступно на веб-страници Erasmus for Young Entrepreneurs, као и у промотивним материјалима:

EYE – за предузетнике домаћине
EYE – најважније информације

ИЗВОР: ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ПОРТАЛ РС