Бања Лука: Позив на радионицу „Инструменти подршке у процесу дигиталне трансформације“

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Бања Лука: Позив на радионицу „Инструменти подршке у процесу дигиталне трансформације“

Дигитални иновациони хаб ИДЕМО позива компаније из дрвопреађивачког и металопрерађивачког сектора на радионицу „Инструменти подршке у процесу дигиталне трансформације“ која ће се одржати 06. јуна са почетком у 11 часова у Привредној комори РС, Бања Лука, ул. Бранка Ћопића 6.

Циљ радионице је упознати компаније са постојећим финансијским инструментима подршке у процесу дигиталне трансформације.

На радионици ће бити представљени сљедећи инструменти:

Програм „Go Digital in BIH“, Ерна Куртовић или Мирзет Мујагић EBRD

Challenge to Change, Павле Миовичић, Агенција за развој предузећа ЕДА

Програм подршке Министарство привреде и предузетништва, Рајко Лајић

Иновациона ваучер шема (IVS), Ведран Шимуновић, ИНТЕРА ТП

Радионица је бесплатна за све учеснике. Због ограниченог броја мјеста, регистрација је обавезна путем ЛИНКА, а регистрације су отворене до 1. јуна.

Радионица се организује у оквиру пројекта EU4DigitalSME, који заједнички финансирају Европска унија и Савезно министарство за економску сарадњу и развој Савезне Републике Њемачке (BMZ), усмјерен је на успостављање и подршку развоју дигиталних иновационих хaбова (DIH) у Босни и Херцеговини. Пројекат проводи Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ).

ИДЕМО је један од подржаних дигиталних иновационих хaбова, а којег чине Иновациони центар Бања Лука, Развојна агенција Републике Српске, Привредна комора Републике Српске, Електротехнички факултет Бања Лука, Агенција за развој предузећа ЕДА.

Циљ дигиталног иновационог хуба ИДЕМО је да малим и средњим предузећима пружи стручну подршку у процесу дигиталне трансформације.

ИЗВОР:Предузетнички Портал