.Mladena Stojanovića broj 16, Banja Luka, Bosna i Hercegovina
+387 51 322 760
zpkrs@teol.net

Јавни позив за подршку МСП у сектору производње текстила, одјеће, коже и обуће

Zanatsko preduzetnička komora Republike Srpske

Јавни позив за подршку МСП у сектору производње текстила, одјеће, коже и обуће

Обавјештавамо вас да је у оквиру пројекта EU4Business Recovery – Одговор на COVID-19 објављен Јавни позив за подршку МСП у сектору производње текстила, одјеће, коже и обуће.

Рок за пријаву је 12. децембар 2021. године.

Циљ Јавног позива је да допринесе повећању капацитета послодаваца за развој нових производа и услуга, дигитализацију и ефикасније коришћење ресурса. Такође, циљ је подржати одабране послодавце да постану отпорнији кроз усвајање одрживих модела пословања, диверсификацију производних профила и тржишта, при чему ће задржати постојећу радну снагу и постепено створити предуслов за стварање нових радних мјеста.

Прихватљиви апликанти морају да испуњавају сљедеће условe: да су правна лица регистрована на територији Републике Српске/БиХ, да припадају категорији малих и средњих предузећа, да обављају дјелатности које се односе на производњу текстила, одјеће, коже и сродних производа и да буду директно одговорни за припрему и управљање пројектом.

Укупан буџет Позива износи 1,4 милиона евра. Износ бесповратних средстава по пројекту креће се у распону од 70 000 до 100 000 евра.

У периоду од 15.11. до 19.11.2021. године ће се одржавати онлајн инфо сесије за додатне инструкције и информације у организацији Међународне организације рада (ILO). Заинтересовани апликанти требају да се пријаве за учешће на инфо сесијама на мејл eu4brecovery@ilo.org.

Молимо апликанте из Републике Српске да на мејл fondovieu@meoi.vladars.net потврде пријаву приједлога пројекта у оквиру овог позива.

У случају да желите да примате обавјештења о отвореним позивима за достављање пројектних приједлога у оквиру других програма и фондова ЕУ или уколико не желите да убудуће примате обавјештења о отвореним позивима, молимо да нас обавијестите на адресу електронске поште fondovieu@meoi.vladars.net.